Gondolatok egri borok után...

Örömmel szereztem róla tudomást, hogy a héten több székelyföldi városhoz hasonlóan Csíkszeredában is egri napokat tartanak, ahol túl a kulturális rendezvényeken – kiállítás, színház és irodalom – nagy hangsúlyt kapnak a magyaros ízek, valamint az egri borok. A hét folyamán a város különböző éttermeiben magyarországi mesterszakácsok és egri borászok nyújtottak, nyújtanak gasztronómiai élményt a csíkiaknak.
Eddig Eger hallatán Gárdonyi Géza Egri csillagok könyve, Dobó István hősies várvédése, az Egri nők harciassága és furfangja, valamint az Egri Bikavér jutott eszembe. Eger jóval több ennél. Borkínálata rendkívül gazdag, sokszínű. Az est folyamán fehér és vörös, száraz és félszáraz, valamint desszertbor egyaránt terítékre került. Itt találkoztam első ízben az Egri Bikavér „testvérével” az Egri Csillaggal.
Szerdán és csütörtökön újabb ételkülönlegességekkel és gazdag borkínálattal várják az érdeklődőket Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen. Ajánlom melegen, hidegen és forrón!

Légy Borkóstoló!